2016, het jaar van de verhuizing EN de 19de editie van de Nelli Cooman Games. Het bestuur en management hebben hard gewerkt een passende locatie te vinden nadat wij uit ons vertrouwde kantoor aan de Hemenweg moesten vertrekken omdat het verkocht was. Na lang zoeken en goed informeren zijn we uiteindelijk terecht gekomen in een "vrije unit"van de Fa. Beens transporten aan de Steenhouwer 5a te Stadskanaal. Een prachtige ruimte met een kleine vergaderplek, een kantoorruimte en klein keukentje met eigen toiletruimte. Meer hebben wij niet nodig! Prachtig dus.

 

Op dit moment wordt alles even fris gemaakt door middel van een verfje en vanaf deze week gaan wij geleidelijk aan "over"en kunnen de spullen uit de opslag. Deze week hopen wij dat de ICT zaken worden aangelegd zodat wij weer helemaal online zijn vanuit de eigen kantoorruimte. Op dit moment zijn wij via de mail (en binnenkort via onze nieuwe website) goed te bereiken, maar daarna (vanaf 1 februari) is het kantoor zoals altijd weer geopend op dinsdag en woensdag  vanaf 09.00 uur. Dan gaan wij even de zaken die zijn blijven liggen oppakken en binnen een maand zullen wij weer helemaal bij zijn. Immers vanuit de privé situatie hebben wij al veel, heel veel aan voorbereidende werkzaamheden gedaan.

De 19de editie wijkt iets af van de vorige! Op de vrijdagavond VOOR de games (op 3 juni dus) gaan wij een aantal clinics verzorgen voor mensen die al actief bezig zijn met de atletiek EN de mensen die willen kennismaken. Zo staat er een sprint clinic op de rol die gegeven wordt door de voormalig sprintkoningin Nelli Cooman. Daarnaast hopen wij ook clinics te realiseren voor het polsstokhoogspringen (Hugo Veenker) en werp clinics. Alles in een ontspannen en educatieve sfeer. Voor verenigingen van wat verder dan Noord Nederland is er een mogelijkheid om een overnachting te realiseren op het Pagedal. Dat is een sportcentrum met zowel huisjes als een camping. Zie voor de tarieven de site van het Pagedal.

Voor het zaterdag programma zijn er eigenlijk geen veranderingen. De pupillen en C, D junioren zullen dan hun wedstrijden afwikkelen. Daarnaast zal er de competitie zijn voor G atleten. Dat maakt dat de NCG een bijzondere plek heeft en houdt op de nationale kalender. Immers we kennen de bekende C spelen in Amsterdam en de C interland maar de Nelli Cooman Games zijn een begrip in Nederland als het gaat om talenten aan de start te krijgen. Velen stromen door naar de status van top atleet. Jaarlijks worden er ook prijzen aangeboden die door een deskundige jury zijn toe bedeeld.

Na jaren van aanwezigheid als wedstrijdleider hebben we (noodgedwongen) afscheid moeten nemen van een bekend gezicht. Ben Vroom heeft in dat weekend een belangrijke wedstrijd elders in het land en heeft laten weten, indien mogelijk, daarvoor te kiezen. Hij is ook de top scheidsrechter die op de EK als scheidsrechter bij het polsstokhoogspringen staat dus vinden wij het vanzelfsprekend dat hij die mogelijkheid aangrijpt mede als voorbereiding voor het EK. In overleg met Ben Vroom en de atletiekunie hebben wij Luuk Bijleveld bereid gevonden het stokje over te nemen. Luuk is NWOer (Nationaal Wedstrijd Official) en heeft veel ervaring. Als oud verspringer  en als jurylid / wedstrijdleider (al vele jaren) vond hij het een eer om de bekende Nelli Cooman Games te mogen doen als wedstrijdleider. In overleg met hem zal de wedstrijdorganisatie binnenkort de scheidsrechters en starters gaan benaderen. Het programma zal niet veel veranderen dus vanaf begin februari kunnen de atleten zich via de site inschrijven.

Vorig jaar hebben wij een prima ervaring opgedaan met de scholieren atletiek. Dat willen we graag een vervolg gaan geven en wij hebben derhalve weer contact gelegd met het sportteam Stadskanaal om te kijken op welke wijze wij dit gaan invullen. Daar komen wij dus op terug!

Ook de Nelli Cooman Run staat weer op de kalender en wel op de vrijdag avond. 2,5 , 5, 7,5 of 10 kilometer recreatief lopen op een prachtig parcours rondom de atletiekbaan. Een echte aanrader voor de mensen die nog geen wedstrijden lopen maar eens willen uitproberen wat een wedstrijd is. Daarbij steunt men dan het goede doel, "Het Nelli Cooman Fonds" dat met regelmaat een beginnend (gehandicapte of valide) sporter ondersteunt. Dus de moeite waard in een hele ontspannen sfeer.

Mocht u vragen opmerkingen of adviezen hebben dan kan dat altijd via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  of zoek contact met onze event manager, Rolf H. Huizinga. (T. 06 22842829 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Hoewel wat laat maar toch welgemeend willen wij als organisatie u en de uwen een prima, sportief en gezond 2016 wensen en wij hopen u wederom te treffen op de 19de editie van de Nelli Cooman Games.