Op 23 en 24 juni zijn de traditionele "Nelli Cooman Games" op de atletiekbaan te Stadskanaal. Op de 23ste zijn er vanaf 18.00 uur de clinics voor jonge atleten onder deskundige leiding. Zo kan er een clinic gevold worden op de sprint onder leiding van Nelli Cooman en haar (oud) toptrainer Henk Kraaijenhof. Hij was de man die Nelli vele malen begeleide naar grote internationale successen!! Naast de clinic die hij gaat geven houdt hij 's avonds vanaf ongeveer 20.30 uur een praatje voor atleten, trainers en bestuurders waarbij de ontwikkeling van de atletiek centraal staat. Henk geeft zijn geheel "eigen" visie op de sport situatie in Nederland en zal aangeven waar de kansen liggen voor de atleten, trainers en bestuurders. Zorg dat uw atleten er zijn en laat ze genieten van de ervaringen van zowel Nelli als Henk.

 

Ook zal er weer een clinc polsstokhoogspringen zijn onder leiding van Hugo Veenker. Als top, noordelijke, trainer weet hij zijn kennis als geen ander over te brengen. Als organisatie hopen wij dat ook dit jaar het bekende werpteam van de familie ten Berge aanwezig is. Vorig jaar was ook hun clinic een groot succes. Dus zorg dat je atleten wat extra kunnen leren van toptrainers en geniet zelf van de informatie die Henk Kraaijenhof gaat geven!

Zaterdag 24 juni zijn de Games. De 20ste editie dus heel speciaal. Zowel de pupillen als C en D junioren komen aan de bak evenals de VB atleten die al jaren hun thuis bij ons hebben.

Nieuw op het chronoloog is de wedstrijd voor racerunners. Een nieuwe loot aan de atletiekpoot die veel aandacht verdient. In 2012 had Stadskanaal de primeur met een demo wedstrijd en nu dus op meerdere afstanden een echte wedstrijd. Samen met het UMCG Groningen en het VU medisch centrum gaan wij een mooi en verantwoord programma neerzetten.

 

Running

De organisatie van de Nelli Cooman Games wil de komende jaren het racerunning een grote kans bieden en wil zelfs, op niet al te lange termijn, wel het Nederlands Kampioenschap voor deze doelgroep gaan organiseren. Race runners uit Nederland kom naar de plek waar het op 24 juni gaat gebeuren! Stadskanaal, de Nelli Cooman Games, de 20ste editie.