Op vrijdag 23 juni en zaterdag 24 juni, was de 20ste editie van de Nelli Cooman Games. Een top editie met vele hoogtepunten.

Op de vrijdag avond waren er de clinics onder leiding van Nelli Cooman haar oud trainer Henk Kraaijenhof, Hugo Veenker en Mart ten Berge, regerend Nederlands kampioen speerwerpen. Een kleine 70 kinderen genoten van deze clinics. Na de clinics heeft Henk Kraaijenhof een prachtige lezing gehouden over het verleden, heden en toekomst van de Nederlandse atletiek met veel adviezen aan atleten, bestuurders en trainers. Een heel geslaagde avond waar nog lang over gesproken zal worden.

 

 
 

Racerunners

Op de zaterdag begon het met wat motregen met aangename temperaturen. Prestaties die aanspreken en een geweldige sfeer. Een top jurycorps die de wedstrijd goed hebben begeleid. Ruim 230 atleten hebben zich van hun beste kant laten zien. Uiteindelijk werden Danara Stoppels en Kosheen Miran beloond met de bronzen Nelli´s als talenten van het jaar.

Opvallende nieuwe tak aan de atletiekboom zijn de racerunners. Een racerunner is een soort van driewieler die gebruikt wordt in de revalidatie waar mensen zich op voortbewegen door met de benen op de grond snelheid maken. Een soort loopfiets dus die mensen in staat stelt om van A naar B te gaan.
Vanuit het fonds van de Nelli Cooman Games is er dit jaar een racerunner aangeboden aan het UMCG afdeling revalidatie zodat `talentvolle` gebruikers zich kunnen ontwikkelen. De firma Rollick heeft de racerunner geleverd en aangepast op een talent.

Voorzitter Erik van der Vlag heeft samen met Nelli Cooman de racerunner tijdens de games aangeboden, aan de afgevaardigde van het UMCG, mevr Juliette Woltjer.

De stichting NCG is voornemens om dit onderdeel jaarlijks te laten terugkomen met als hoofddoel binnen 3 jaar een `open` Nederlands kampioenschap te organiseren.
 

Topprestaties..

Ook de verstandelijk beperkte atleten hadden wederom hun competitie tijdens de Nelli Cooman Games. Zoals altijd veel sfeer en plezier met veel waardering van het vele publiek dat aanwezig was.

 

Persoonlijke records

Na de wedstrijden waar vele persoonlijke records vielen en de ranglijsten bij de jeugd behoorlijk zijn veranderd vanwege de topprestaties was het goed toeven tijdens de after party waar local hero, Rene Becker een spetterend optreden verzorgde tussen de prijsuitreikingen door. Fantastisch en heel gezellig.
 
 

Bedankt voor jullie inzet!

Voor genodigden en medewerkers werd afgesloten met een heerlijke maaltijd aangeboden door de familie Coman. Dit gaf Erik van der Vlag de gelegenheid een paar mensen in het zonnetje te zetten. Allereerst werd er formeel afscheid genomen van Johan Winter de voormalig voorzitter van de stichting. Ook werden Pia Maring en eventmanager Rolf Huizinga in het zonnetje gezet.

Al met al een geslaagde editie die de opmaat is naar de toekomst. 2018 de 21ste Nelli Cooman Games in Stadskanaal. Een pareltje voor Stadskanaal en een kweekvijver voor talend gebaseerd op veel sfeer en gezelligheid en altijd een uitstekende organisatie.

Het bestuur dankt alle atleten, vrijwilligers, sponsoren, de gemeente en de familie Cooman voor hun inbreng en ondersteuning van dit evenement.

We zien jullie graag volgend jaar weer!

- Stichting NCG