NCG 2019, wederom een groot succes!

NCG2019

Op 18 mei werden de Games van 2019 gehouden. Prachtige omstandigheden, veel deelname en een bijzonder plezierige sfeer. Ondanks het feit dat het vinden van voldoende vrijwilligers een uitdaging was kunnen we stellen dat onder leiding van onze top wedstrijdleider, de heer Ben Vroom, alles nagenoeg volgens schema verliep.

 

Door het zeer omvangrijke schema met daarin vele groepen atleten zijn wij als organisatie tevreden met het resultaat. Natuurlijk, kleine en soms wat grotere zaken blijven maar met dank aan het prima weer waren de obstakels te overzien en op te lossen. De pupillen en CD junioren hadden een prachtige wedstrijd! De racerunners blonken uit in enthousiasme en sportiviteit, De VB atleten genoten van zowel de wedstrijden als het mooie weer! Als organisatie gaan wij richting
2020 met de VB begeleiding om tafel om te komen tot een verantwoorde planning van deze groep.
Nu was het, mede door de omstandigheden, soms wat lang wachten.

 

Onze Nelli heeft een geweldige dag gehad en die dag is er niemand die meer op de foto is gegaan dan zij! Geweldig en het plezier straalde er van af. Ook man en dochter genoten! Fijn om al die lachende gezichten te mogen waarnemen.

 

Een dag vol plezier en sportieve prestaties

Qua prestaties hadden wij niet te klagen. Moeilijk had de bokalen jury, onder leiding van Nelli, het wel. Met al die top prestaties is het gewoon moeilijk een persoon voor de "bronzen Nelli" aan te wijzen. Maar goed, kennis, inzicht en het gevoel van wat goed is en echt goed, brachten ons 2 bijzondere winnaars. Bij de meisjes kwam Julia Dokter van Groningen atletiek in het bezit van de bronzen Nelli vanwege de bijzondere hoogte sprong bij de meisjes D van 1.60 m. Die 1.60 mis tevens de beste jaarprestatie bij de meisjes C!! Ook bij het verspringen deed zij het heel erg goed namelijk 4.37m! Ben je dan op basis van je prestatie winnares?? Nee want de jury kijkt ook hoe je in de groep functioneert, hoe je met jury omgaat en of je daar staat voor jezelf of in de groep. Dus Julia had het allemaal en kreeg terecht de bronzen Nelli. Bij de jongens werd alleskunner Mike Beerens de winnaar. Hij wierp de speer als D junior naar 36,71 meter en sprong 1.62m hoog. Die hoogtesprong bracht hem op de landelijke eerste plek en de worp met de speer naar de 3de plek. Ook hij voldeed, meer dan dat, aan het rijtje van eisen om de prestigieuze bokaal te winnen. Wij hebben er allemaal van genoten!!

 

Wij willen alle mensen die hebben geholpen enorm bedanken voor hun inzet. Geweldig want zonder jury en hulp geen wedstrijd. 's Morgens bij de opening refereerde de wethouder, Lian Veenstra er ook al even aan. Hulp is een must bij dit unieke evenement. Daar heeft ze gelijk in. Is dat er niet meer dan wordt het echt spannend.

Ook willen wij alle sponsoren bedanken voor hun bijdrage aan de Nelli Cooman Games 2019. Zonder hen is het niet mogelijk om zo'n mooi evenement neer te kunnen zetten.
 

Natuurlijk, wij zijn bezig met het afronden van 2019 maar zijn ook al weer gestart met 2020. Op welke datum is nog niet bekend want we zijn afhankelijk van de diverse competities.

Wij hopen jullie dan ook weer te zien en hopen zeker op veel jury want vele handen maken licht werk.